Meubel Tips bekleding stof/leer reinigen

Meubel Tips bekleding stof/leer reinigen
Meubel Tips bekleding stof/leer reinigen

Meubel Tips bekleding stof/leer reinigen

Verwijder vuil en vlekken zo snel mogelijk en werk daarbij altijd van de buitenkant van de vlek naar het centrum. Verwijder eerst zoveel mogelijk van het gemorste materiaal met een lepel of een schraper. Vloeistof dept u voorzichtig op met een witte doek of met kleurloos keukenpapier.

Vlekkenwijzer: Meubel Tips bekleding stof/leer reinigen

Wijn, frisdrank, thee, koffie en andere waterachtige vlekken
Met schone, witte doek vloeistof op deppen. Vlek uitspoelen met lauw/warm water, niet inweken. Indien nodig volg de aanwijzingen onder ‘vlekken op waterbasis’

Olieachtige vloeistoffen, bijvoorbeeld slasaus, bakolie, etc.
Met schone, witte doek vloeistof op deppen. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’ en vervolgens die onder ‘vlekken op waterbasis’.

Vette substanties, bijvoorbeeld boter, margarine, room, etc. 
Met lepel/schraper los vuil verwijderen; nooit wrijven. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’ en vervolgens die onder ‘vlekken op waterbasis’.

Kaarsvet 
Verwijder vet aan oppervlakte met lepel/schraper. Dek de vlek af met een aantal lagen wit keukenpapier en strijk met een warm strijkijzer het vet op. Volg indien nodig de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’.

Vaste substanties, bijvoorbeeld eten, modder, roet, etc.
Met lepel/schraper los vuil verwijderen. Indien vuil opgedroogd is, opzuigen. Indien nodig volg de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’.

Fruitvlekken, inkt, emulsieverf, bloed
Met schone, witte doek vloeistof op deppen. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op waterbasis’. Gebruik koud water.

Verf (op oliebasis)
Zoveel mogelijk verf met lepel/schraper verwijderen. Met schone, witte doek opdeppen en met terpentine de rest verwijderen. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op waterbasis’.

Schoensmeer, motorolie, smeer
Volg de aanwijzingen onder ‘vlekken op oliebasis’.

Braaksel en urine 
Los vuil verwijderen met lepel/schraper. Op deppen met schone, witte doek en volg daarna de aanwijzingen onder ‘vlekken op waterbasis’.

Roest, teer, poetsmiddelen
Neem contact op met een erkend reinigingsbedrijf.

Tips onderhoud leer.

Vlekken op waterbasis 
Vlekken op waterbasis moeten verwijderd worden met een shampoo voor meubelbekledingsstoffen. Volg de aanwijzingen op de verpakking en houdt u aan de geadviseerde dosering.

Gebruik voor het verwijderen van de vlekken altijd een schone, witte doek. Neem regelmatig een schoon gedeelte van de doek. Reinig altijd met een deppende beweging, nooit wrijven of vegen, daardoor hecht de vlek zich vaster. Werk van de buitenrand van de vlek naar binnen toe. Dit om te voorkomen dat de vlek zich uitbreidt. De shampoo altijd met lauw/warm water uitspoelen.

In geval van nood kunt u bij hardnekkige vlekken ook een 2% waspoederoplossing gebruiken. Het is dan noodzaak het materiaal grondig na te reinigen met lauw/warm water.

Gebruik nooit afwasmiddel of soortgelijke vloeibare schoonmaakmiddelen. Deze laten een kleverig residu op de vezels achter dat weliswaar niet zichtbaar is, maar waardoor vuil wordt aangetrokken.

Vlekken op oliebasis
Vlekken op oliebasis kunnen verwijderd worden met een vlekken verwijde raar waarin een chemisch reinigende vloeistof zit. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Gebruik een schone, witte doek om de vlekken verwijde aar aan te brengen. Dep de vlek van de buitenrand naar binnen toe weg. Nooit wrijven of vegen, hierdoor kan de vlek groter worden. De vlekken verwijde aar altijd met lauw/warm water uitspoelen.

Deze vlekkenwijzer geeft aanwijzingen voor het verwijderen van vlekken. Ronald van Maanen geeft geen garantie op succes en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele gevolgen van de aanbevelingen.

Heeft u vragen of wilt u onze showroom  in Kerkstraat 32A Didam bezoeken? Bel 026-3119308 of neem per mail contact met ons op.

Zijn de vlekken niet te verwijderen? Vraag dan een scherpe offerte voor uw herbekleding.